Shicao Resort

Shicao Resort

The development was conceived to respond to distinct landforms of the site, while retaining the natural beauty of the coastal setting. The gently sloping site provided a beautiful location for landscaped terraces accommodating leisure and recreational areas stepping down toward the ocean. The curve of the higher landmass to the east was accentuated through the placement of three high rise residential structures. The valley between two hills will hold a parking structure nestled between the landforms to minimize its impact. A public picnic park and boardwalk were provided to allow visitors to experience the beauty of the natural coast. The architectural drama developed between the building forms and the natural beauty of this Oceanside site will provide a spectacular setting for this new destination resort.

« Previous ProjectNext Project »
Client Dalian Haichang (Group) Co., Ltd.
Location Shicao, China
Year 2004
Responsibility Director of Architecture
Associates Romero Petrilli Vanrell Associates